«Ұмыт қалған ұлттық тағамдар»: СҚО-да аспаздық дәстүрлер Жұмысшы мамандықтар жылы аясында жаңғыртылды
Уәлиханов ауданының Кішкенекөл ауылында «Ұмыт қалған ұлттық тағамдар» атты ерекше шеберлік сабағы сәтті өтті. Жұмысшы мамандықтар жылы аясында ұйымдастырылған бұл шара қазақ асханасын бағалайтындар үшін жарқын оқиғаға айналып, студенттерді, оқытушыларды және өңірдің түкпір-түкпірінен келген қонақтарды жинады, деп хабарлайды QZ News.
Шеберлік сабағына қатысушылар қазақ халқының бай гастрономиялық мұрасымен тереңірек танысуға бірегей мүмкіндік алды. Тәжірибелі тәлімгерлердің жетекшілігімен олар ұрпақтан ұрпаққа сақталып келген, бүгінде ұмыт қалу қаупі бар тағамдарды дайындауды үйренді.
Іс-шара бағдарламасы мазмұнды болды: көне рецепттердің көрсетілімі, қызықты тәжірибелік сабақтар және, әрине, дайындалған тағамдарды дәм тату.
Әрбір қатысушы тағам әзірлеудің және оны дәстүрлі түрде дастарханға ұсынудың қыр-сырын өз қолымен меңгерді. Шара барысында тек аспаздық дағдыларға ғана емес, ұлттық асхананың ұлттық сана мен мәдени мұраны сақтаудағы маңызына ерекше назар аударылды.
Шеберлік сабағының басты мақсаттарының бірі – жастар арасында жұмысшы мамандықтарды, әсіресе аспаздық кәсіпті насихаттау болды. Қатысушылар теориялық біліммен қатар, болашақта аспаздықты кәсіби жол ретінде қарастыратындар үшін аса құнды тәжірибе жинады.
Шара соңында қатысушылар шай үстінде әсерлерімен бөлісіп, сертификаттармен марапатталды. Бұл шеберлік сабағы барлық қатысушылар үшін тек жаңа білім мен дағды алумен ғана емес, сонымен қатар қазақ халқының бай мәдени мұрасына деген рухани байланыс пен шабытпен есте қалды.